на живо

Здравков: Нямаме цел, стремим се да изградим добър отбор (ВИДЕО)

Младежите се събраха преди евроквалификацията със Словения

Lap.bg

Двама футболисти са с проблеми в младежкия национален отбор на България (до 21 години) преди европейската квалификация със Словения на 27 март. Това са защитниците Ангел Лясков ("Литекс") и Мартин Костадинов ("Черно море"). На Лясков му предстои последен преглед при лекаря, за да се прецени дали има възможност да играе.

Мартин Костадинов пък получил травма на вчерашната тренировка и за него също ще има лекарски преглед. Крилото на ЦСКА Кирил Десподов е с мъжкия национален отбор, но след първата проверка с Босна и Херцеговина има споразумение за разговор между двамата треньори.

"Искам да видя и сега това, което видяхме срещу Черна гора. Да създадем голови положения и да ги реализираме. Защото преди това, в предишните мачове играхме добре, но не успяхме да победим. А Словения е сериозен отбор, резултатите им го показват. Загубиха у дома от Франция, но за мене Франция е над останалите отбори и битката ще бъде за 2-ото място", заяви треньорът на "лъвовете" Антони Здравков.

Той добави, че пред него и пред отбора не е поставяна като цел 1-о или 2-о място, но заедно с момчетата си обещали, че взаимната им цел е да изградят един добър отбор, който да прави хубави мачове, да печели точки и да подготви следващите национали от мъжкия тим. А по отношение на точките, колкото по-напред се класира отбора, толкова по-добре.

В група 9 начело е Франция с 15 точки от 5 мача, пред Словения с 10, Казахстан с 6 и България с 5. На последните две места са Люксембург с 4 точки и Черна гора с 1.

"Сега по-малко се разчита на младите футболисти. Някои са титуляри, други се колебаят между титуляри и резерви, но всички се стараят да дават максимума от себе си. Днешното поколение е такова, че не им влияят нито победите, нито загубите. Ден по-късно са забравили всичко. Така че се надявам играчите да излязат без мисъл за предишните резултати", завърши Здравков.