на живо

Здравният министър на Великобритания призова футболистите да намалят заплатите си

Джордан Хендерсън е говорил с капитаните на другите тимове от Висшата лига за създаването на фонд в борбата с коронавируса

Reuters

Футболистите от Висшата лига трябва да намалят заплатите си, за да изиграят своята роля в борбата на Великобритания срещу коронавируса, обяви здравният министър Мат Ханкок пред "Би Би Си".

"Смятам, че всеки трябва да играе своята роля в този момент. Трябва да обединим усилия и това означава, че и футболистите във Висшата лига е необходимо да се присъединят. Предвид жертвите, които много хора правят, включително някои мои колеги в Национална здравна служба, които са направили крайната жертва и бяха заразени, и за съжаление вече не са сред нас, мисля, че първото нещо, което футболистите от Висшата лига могат да направят е да намалят заплатите си", каза Ханкок.

От Асоциацията на професионалните футболисти потвърдиха, че "играчите ще поемат своя дял от финансовата тежест".

Междувременно "Таймс" съобщи, че капитанът на "Ливърпул" Джордан Хендерсън се е свързал с капитаните на другите отбори от лигата, за да бъде създаден фонд, който да събере милиони паунди за здравните служби в страната, кото се борят с COVID-19.

bTV призовава; останете си вкъщи!