на живо

Емблематичната "Жълта стена" остана празна в знак на протест (ГАЛЕРИЯ)

Феновете на "Борусия" Дортмунд се обявиха против мачовете в понеделник

Късно снощи "Борусия" Дортмунд завърши 1:1 при домакинството си на "Аугсбург" в последния мач от кръга в Бундеслигата. Капитанът Марко Ройс вкара втория си гол след завръщането от тежка контузия, но и това не помогна на "жълто-черните" да спечелят.

Двубоят обаче няма да бъде запомнен толкова с резултата или играта на двата тима, отколкото с празната емблематична "Жълта стена".

Снимка: Reuters

Най-голямата трибуна за правостоящи в европейския футбол, с близо 25 хиляди места, остана необичайно празна след масов протест на фенове на "Борусия". 

Домакинството срещу "Аугсбург" бе посетено от 54 300 зрители, което е крайно необичайно за традиционно пълния стадион с капацитет 81 360 души.

Привържениците на "жълто-черните" бяха разпънали огромен транспарант, изразяващ позицията им срещу провеждането на мачове в понеделник.

Снимка: Reuters

Срещите в първия работен ден от седмицата бяха въведени като част от новия договор за телевизионните права. Дебютният мач в понеделеник в Бундеслигата се проведе преди седмица между "Айнтрахт" и "Лайпциг", като тогава феновете във Франкфурт засипаха терена със стотици топки за тенис в знак на протест.

Преди мача "Борусия" - "Аугсбург" дикторът на "Сигнал Идуна Парк" Норберт Дикел заяви, че клубът ще постави въпроса за мачовете в понеделник при следващото обсъждане на телевизионните права.