на живо

"Жълто-черната" мъка продължава, нов провал за Дортмунд (ВИДЕО)

"Жълто-черната" мъка продължава, нов провал за Дортмунд (ВИДЕО)

Борусия (Дортмунд) продължава да изумява фенове и специалисти със слабото си представяне в Бундеслигата. 15 кръга преди края на първенството "жълто-черните" остават на последна позиция в класирането, след като в 19-я си мач за сезона допуснаха 11-та загуба. Още по-любопитно е, че тимът на Юрген Клоп падна у дома на своя "Сигнал Идуна Парк" от Аугсбург с 0:1 и не успя да отбележи гол във втори пореден двубой.

Въпреки надеждите за възраждане и изкачване в класирането след подновяването на щампионата, и този път домакините не играха на високо ниво, а нито едно от малкото създадени голови положения не бе реализирано. През първото полувреме Кевин Кампъл и Марко Ройс имаха добри възможности да отбележат, но ударите им минаха покрай вратата на Александър Манингер.

В началото на втората част "жълто-черните" не успяха да намерят начин да преминат компактната защита на съперника, а в 50' на свой ред сбъркаха при отбранителните действия и се оказаха изоставащи в резултата. Точен за Аугсбург бе Раул Бобадия, който се възползва от карамбол в наказателното поле на домакините и от близка дистанция отбеляза петия си гол за сезона.

В 64' гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Кристоф Янкер бе изгонен за нарушение срещу откъсващия се сам Пиер Ерик Обамеянг. Това обаче не смути "баварците", които продължиха да затварят отлично пространствата в своята половина. Юрген Клоп опита да енергизира състава си в 72', пускайки в игра Мхитарян и Кагава на мястото на Кампъл и Ройс. Рокадата обаче не промени коренно играта на Борусия и до края положенията пред вратата на Аугсбург бяха малко.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Все пак в заключителните минути страхотни шансове да отбележат имаха Мхитарян и Чиро Имобиле, но техните удари не бяха достатъчно точни и Манингер успя да ги отрази. Така Аугсбург постигна първа победа срещу Дортмунд в своята история. Успехът е втори пореден за "баварците", които вече заемат четвърто място, даващо право на участие в квалификациите на Шампионска лига.

Борусия (Дортмунд) остава на последната 18-та позиция с едва 16 точки. Изоставането от първия отбор извън зоната на изпадащите - Фрайбург, е две точки. "Жълто-черните" нямат шампионатна победа от два месеца (пет мача), а в следващия кръг гостуват именно на Фрайбург.

Ето и резултатите от останалите мачове от 19-я кръг, играни в сряда вечер:

Херта (Берлин) 0:1 Байер (Леверкузен)

Хофенхайм 1:2 Вердер (Бремен)

Кьолн 0:0 Щутгарт

Падерборн 0:3 Хамбургер