на живо

Желан от Клоп обърна "Ливърпул" за едно полувреме (ВИДЕО)

"Борусия" Дортмунд победи с 3:1 в International Champions Cup

Reuters

"Борусия" Дортмунд победи "Ливърпул" с 3:1 в среща от приятелския турнир International Champions Cup, играна в Шарлът (САЩ).

Мърсисайдци откриха резултата в 25-ата минута с гол на Върджил ван Дайк. Бранителят се разписа с глава, засичайки центриране на Андрю Робъртсън.

Снимка: Reuters

В 66-ата минута "жълто-черните" получиха дузпа за нарушение на Рагнар Клаван срещу влезлия през второто полувреме Кристиан Пулишич. Потърпевшият застана зад топката и не сбърка - 1:1. Интересното е, че преди срещата мениджърът на "червените" Юрген Клоп разкри, че много харесва американския национал и е готов да го вземе, ако той реши да играе на Острова.

Германците направиха обрата пълен и стигнаха до успеха в заключителните минути на мача. В 89-ата минута отново Пулишич бе точен, а в добавеното време Якоб Бруун Ларсен реализира за крайното 3:1 в полза на "Борусия'.

Следващите мачове на двата отбора в турнира са на 26 юли. В английско дерби "Ливърпул" ще се изправи срещу "Манчестър Сити", а "Борусия" Дортмунд - срещу "Бенфика". Гледайте двубоите по RING и на Voyo.bg.