на живо

Желан от "Левски" подписа в САЩ

Антон Тинерхолм се присъедини към "Ню Йорк Сити"

Шведският бранител Антон Тинерхолм подписа договор с "Ню Йорк Сити", съобщи в официалния си сайт отборът от Мейджър Лийг Сокър на САЩ. Той подсилва американците със свободен трансфер от "Малмьо".

Интерес към играча имаше и "Левски", като Тинерхолм дори беше в София в началото на ноември, за да се запознае на място с условията в клуба, но в крайна сметка предпочете офертата на "Ню Йорк Сити".

"Щом разбрах, че "Ню Йорк Сити" има интерес към мен, желанието ми беше да премина в отбора. Говорих с Патрик Виейра (б.а. старши треньор на Ню Йорк) и той ме убеди, че клубът има амбиции да се бори за титлата, а аз съм футболист, който винаги иска да играе в топ отбор", коментира шведът.

"Исках ново предизвикателство и съм готов за това ново приключение. Искам да помогна на клуба да направи история в Ню Йорк. Свикнал съм да печели в Швеция, надавам се това да продължи и в САЩ", допълни той.

Тинерхолм триумфира с титлата в родината си с Мальмо през последните два сезона. Той беше избран за защитник на 2017 година в шведския елит.