на живо

Любо Ганев: Николай Желязков е готов да замени Силвано Пранди (ВИДЕО)

Бъдещето на националните селекционери ще стане ясно до края на ноември

Любо Ганев: Николай Желязков е готов да замени Силвано Пранди (ВИДЕО)

Николай Желязков е напълно готов да застане начело на мъжкия национален отбор. Това заяви президентът на волейболната федерация Любомир Ганев пред bTV след днешното Общо събрание.

Очаква се до края на ноември да стане ясно бъдещето на досегашните селекционери на мъжете и жените.

Решението на федерацията ще бъде на база представените отчети на двамата селекционери след европейските първенства, където отборите ни отпаднаха на 1/8-финал.

За мъжете това е втори пореден еврошампионат извън осмицата под ръководството на Силвано Пранди, чийто договор е до 2022 г.

Снимка: Lap.bg

"Ние там имаме два варианта – или ще остане Силвано Пранди, или ще бъде Ники Желязков. Ние други варианти не сме обсъждали. И според мен, и според Силвано, Ники Желязков е напълно готов да поеме този отбор.", каза Ганев.

Под въпрос е оставането на Иван Петков начело на женския отбор, тъй като има оферти от чужбина за национален селекционер.

Снимка: Lap.bg

"Дочул съм, че има предложения, но за мен е важно какво ще каже той. Така че, ако Иван изяви желание да продължи да води жените, най-вероятно ще бъде той. Никой не може да води разговори за друг кандидат, докато не чуем какво мисли треньорът, чийто договор изтича на 31 декември", добави президентът на федерацията.

Първите мачове на националните отбори са през месец май, като от 21 до 26 юни София ще бъде домакин на турнир от Лигата на нациите при мъжете.