на живо

Голмайсторът на "Виляреал" се "ваксинира" на финала в Лига Европа (ВИДЕО)

Жерар Морено спази обещанието си

Reuters

Голмайсторът на "Виляреал" Жерар Морено бе с основна заслуга за спечеления исторически първи трофей от Лига Европа. Освен че вкара 7 гола през тази кампания в турнира (включително и на финала срещу "Манчестър Юнайтед", където бе точен и при дузпите), нападателят показа и че е човек, който спазва обещанията си.

Морено отпразнува по доста нетрадиционен начин попадението си в 29-ата минута. След като се поздрави със съотборниците си, нападателят застана пред камерата, протегна лявата си ръка напред и направи жест, с който имитираше ваксинация. След това той показа с ръката си и невидим документ, с който да потвърди, че вече е имунизиран срещу COVID-19.

Оказа се, че начинът на празнуване на Морено изобщо не е случаен. Наскоро испанският национал е дал дума да направи точно този жест, ако отбележи гол на финала в Гданск. Това се е случило в предаването "La Resistencia" по една от испанските телевизии.

Футболистът е бил предизвикан от водещия Давид Бронкано с думите: "Ако вкараш гол, ще се приближиш до камерата и ще направиш жест все едно се ваксинираш, с което трябва да кажеш на хората: "Ваксинирайте се!" След това трябва да покажеш и документ, че вече си ваксиниран."

По този начин от предаването искали да призоват хората да не се страхуват и да се имунизират срещу коронавируса.

В интервю след края на мача Морено заяви: "Изпълних обещанието си към "La Resistencia", надявам се да са доволни!".

От предаването не забравиха да му благодарят за изпълненото обещание.