на живо

Жестът, след който обявиха Хюн-Мин Сон за "най-чистата душа на света" (ВИДЕО)

Южнокореецът ли е най-милият сред футболистите?

Getty Images

Хюн-Мин Сон е уникален футболист, но и още по-невероятен човек. За мнозина южнокореецът е сред най-милите играчи, които не пропускат случай да помогнат и винаги са насреща.

Преди седмица 27-годишният нападател неволно счупи глезена на Андре Гомес при опит да му отнеме топката в мача от Висшата лига между "Тотнъм" и "Евертън". След като видя какво е сторил, Сон се разрида неутешимо и по-късно трябваше да бъде успокояван в съблекалнята от своите съотборници и дори от "карамелите". Според мениджъра на "шпорите" Маурисио Почетино, южнокореецът е прекарал няколко много тежки дни след инцидента.

Снимка: Getty Images

Въпреки състоянието си, той просто не може да изневери на себе си, а добротата му няма как да остане незабелязана.

В събота "Тотнъм" завърши наравно 1:1 с "Шефилд Юнайтед" у дома, а Хюн-Мин Сон за пореден път покори сърцата на милиони хора по целия свят... и то не с гола, който изведе домакините напред в резултата.

При подреждането на двата тима с децата-талисмани за първия съдийски сигнал, студеното време в Лондон бе гарнирано с дъжд.

Южнокореецът опита да предпази момчето пред себе си от дъжда, слагайки двете си ръце над главата на малчугана.

Детето погледна нагоре, за да разбере какво става и щом видя ръцете, се усмихна на футболиста, който му отвърна със същото.

И докато феновете на "шпорите" няма как да са доволни от лъкатушещите резултати на тима от началото на сезона, то те наистина оцениха непринудения жест на Сон.

Един запалянко нарича играча "най-чистата душа на света", докато според друг "той е най-милият футболист на света".

Суперлативите по адрес на южнокорееца продължават с "Ако детето ви е талисман, то със сигурност искате да му се падне Сон".