на живо

Живко Миланов: Футболистите тренират на добра воля (ВИДЕО)

Бившият защитник вярва, че "Левски" ще се оправи

Живко Миланов: Футболистите тренират на добра воля (ВИДЕО)

Живко Миланов вярва, че "Левски" ще се оправи. Треньорът на "сините" поднесе цветя на гробовете на Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. Днес се навършват 50 години от гибелта на двамата.

Мажоритарният собственик на "Левски" не присъстваше на поклонението, което бе уважено от редица ветерани и фенове. Единственият представител на ръководството бе членът на Надзорния съвет Константин Папазов.

Снимка: Lap.bg

"Състоянието на "Левски" е моментно. Дали ще е с нас, или без нас, "Левски" ще се оправи. Засега съм аз старши треньор, но вижте какъв е моментът и състоянието на "Левски". Належащо е да се намерят спонсори, да се задържат тези футболисти, които са в отбора. Не е добра обстановката в съблекалнята. Има хора, които управляват клуба.", коментира Живко Миланов.

Бившият защитник разкри, че футболистите искат да останат на "Герена", но от днес повечето нямат договори и тренират на добра воля.

"Футболът е доста кратък, те са професионалисти, всеки играе за пари, до момента можем да им благодарим, че са тук. Те искат да останат, но това не зависи от тях. От днес повечето нямат договори, те си тренират на добра воля", каза още той.

Снимка: Lap.bg

"Сините" са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "Левски" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове. 

На 24 май, навръх 107-ия рожден ден на "Левски", Наско Сираков обяви, че клубът ще има нов собственик, който ще вложи нужните средства, за да извади "сините" от кризата, да подпомогне детско-юношеската школа и да построи нов стадион на мястото на "Георги Аспарухов". Кандидатът за "Левски" се оказа 31-годишен британец на име Джоузеф Диксън, за когото се знаеше само, че е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб "Стейнс Таун".

Преди няколко седмици Диксън даде пресконференция пред българските медии, като обяви, че вече е започнал преговори за вложение в стадион "Георги Аспарухов", но отказа да конкретизира с кого е разговарял. Той заяви, че документите за концесия се подготвят, но след запитване на bTV стана ясно, че той не се е срещал с представители на българските институции.

Снимка: Lap.bg

В понеделник Диксън постави двудневен ултиматум на "Левски" до 30 юни за предоставяне на нов договор от страна на ръководството на футболния клуб за сделка или в противен случай ще се откаже от инвестиционните си намерения, а в отговор Сираков обяви, че слага край на преговорите с него.