на живо

Живко Миланов на крачка от Шампионска лига след отличен резултат за АПОЕЛ (ВИДЕО)

АПОЕЛ Никозия - "Славия" Прага 2-0

БГНЕС

Кипърският АПОЕЛ е изключително близо до ново участие в групите на Шампионска лига. Отборът от Никозия с Живко Миланов като титуляр победи "Славия" Прага с 2-0 и направи реванша много сложен за чехите.

АПОЕЛ използва първите минути на срещата, за да нанесе тежките си удари. Още във втората минута центриране от корнер се оказа неразгадаемо за защитата на гостите и от минимална дистанция Игор Де Камарго прати топката във вратата.

В 10-та минута дойде най-красивият момент в мача. Статис Алонефтис получи топката на левия фланг и виждайки, че вратаря излиза, много елегантно го прехвърли, бележейки втори гол за АПОЕЛ.

След това домакините предоставиха инициативата на "Славия", но чехите създадоха съвсем малко сносни голови положения. Към края на срещата реферът можеше да отсъди дузпа за гостите при сблъсък на вратаря Уотърман с Змрал, но реши спорното положение в наказателното поле в полза на АПОЕЛ.

Живко Миланов игра цял мач за отбора от Никозия и не допусна никакви слабости в защита на десния фланг, където бе разположен. Реваншът в Прага е на 23 август.