на живо

Живко Миланов победи Станимир Стоилов в Лига Европа (ВИДЕО)

АПОЕЛ обърна прекалено дефанзивен "Астана"

АПОЕЛ Никозия тръгна с победа в груповата фаза на Лига Европа. Кипърският тим, за който Живко Миланов бе титуляр на десния бек спечели с 2-1 домакинството си на "Астана", воден от Станимир Стоилов

АПОЕЛ бе много по-активния отбор през първото полувреме, но така и не успяваше да стигне до чисти положения за гол. "Астана" се защитаваше организирано и в 45-та минута при удар отдалеч на Неманя Максимович дори успя да поведе в резултата. Отговорност за попадението определено можеше да се търси от вратаря Бой Уотърман.

След почивката насоката на играта не се промени. Кипърският тим натискаше и 15 минути преди края стигна до изравнителен гол. Вкара го бразилецът Винисиус. Това подейства като импулс за АПОЕЛ. Домакините продължиха да натискат и в 86-та минута Игор Де Камарго вкара победен гол, не без съдействието и на неубедителната намеса на вратаря Ненад Ерич.

Живко Миланов игра през целия мач за АПОЕЛ и бе стабилен на поста си, но на няколко пъти бе болезнено сритан от съперникови играчи. Малко преди края българинът трябваше да получава медицинска помощ и заради схващане на прасеца.

АПОЕЛ успя да вземе поне частичен реванш от "Астана", който го отстрани в плейофната фаза за влизане в групите на Шампионската лига преди година.