на живо

Живко Миланов: Това не е "Левски". Трудно се работи така

"Надявам се да спечелим седмото място и да има яснота за бъдещето", заяви треньорът на "сините"

Живко Миланов: Това не е "Левски". Трудно се работи така

Помощник-треньорът на "Левски" Живко Миланов беше категоричен, че атмосферата в клуба не е нормална и това влияе на футболистите и представянето им на терена. 

"Сините", които са в тежка финансова ситуация от повече от година, са 9-ти в класирането на Първа лига, като в последния кръг загубиха от ЦСКА в дербито с 0:2. Част от футболистите пък не са взимали заплати от няколко месеца.

"През тази една година "Левски" беше на доживяване. Това не бе нормалния "Левски". Знаете Наско Сираков какво наследи. То беше огромно в минус. Но всячески начин той се опитва да оправи клуба. Всеки месец започваме с един минус, който за да се спасиш трябва да го платиш. Но така пренебрегваш футболистите... Това не е "Левски". Трябва да се знае яснотата за в бъдеще, защото иначе трудно ще се работи", заяви Миланов на пресконференцията след мача.

Снимка: Lap.bg

"Много е важно да се знае ще има ли сигурност в Левски и какво ще става след края на сезона. Тези футболисти, не искам да ги защитавам, но те не работят в нормални условия. Когато на един футболист главата не му е чиста, нещата стават по-трудно. В младите виждам бъдеще, но е трудно. Ако искаме "Левски" да изглежда по друг начин, трябва да се вземат нови играчи", добави той.

Снимка: Lap.bg

Миланов не пожела да коментира гневното нахлуване на фенове на "сините" на пистата след втория гол на противника.

"Какво ги е провокирало феновете да слязат на пистата? Трябва тях да ги питате. Със сигурност не е приятно. Надявам се да има някаква яснота до края на сезона, да се съберат момчетата и да се пробваме да спечелим седмото място и да има яснота и бъдеще какво ще се случва", каза той.

Миланов води тима, тъй като треньорът Славиша Стоянович се възстановява след като беше заразен с коронавирус и прекара няколко дни в болница.

Снимка: Lap.bg

"На "Левски" му липсваше увереност. Действахме плахо, не искахме да играем с топката. А това доведе до това ЦСКА да ни натисне. Най-ниският човек на терена ни вкара гол с глава, това е недопустимо. От там нещата тръгнаха назад. Недоволен съм, излязохме с увереност и самочувствие в такъв мач. През второто полувреме имаше повече агресия. Отдавам го на това, че все пак има и доста млади момчета. Те трябва да играят със самочувствие и увереност. Без това няма как да играеш футбол", анализира Миланов.