на живо

Жоао Феликс - малък, но "лют" (ВИДЕО)

Младият футболист на "Атлетико" Мадрид предизвика скандал в края на първото полувреме в мача срещу "Барселона"

Жоао Феликс - малък, но "лют" (ВИДЕО)

Жоао Феликс има не само огромен футболен талант, за който от "Атлетико" Мадрид платиха умопомрачителните 126 млн. евро през лятото на 2019 г., но и много темпераментен характер.

19-годишният португалец предизвика спречкване между своите съотборници и съперниците от "Барселона" секунди преди края на първото полувреме на полуфинала от турнира за Суперкупата на Испания.

При единоборство в наказателното поле на каталунците, Феликс доста грубо изблъска Жорди Алба. Играчът на "Барса" тръгна към него, дори го докосна по лицето, но съотборниците на двамата се намесиха.

На пламенния Жоао обаче не му беше минало. Той се сблъска и със звездата на противниците Лионел Меси. 

Това негово действие доведе до активност и от двата лагера. Голяма част от футболистите на терена се скупчиха около тях, като най-активни бяха Жерар Пике, Луис Суарес и Жорди Алба от "Барселона", както и Алваро Мората, Томас Партей и Стефан Савич. 

В крайна сметка не се стигна до сериозни сблъсъци, а само до два жълти картона - за Суарес и Савич. Жоао Феликс не беше санкциониран.

Той имаше повод за радост след 45 минути, когато "Атлетико" триумфира в сблъсъка в Саудитска Арабия и си осигури място във финала на турнира за Суперкупата на Испания.

В решителния сблъсък Феликс и компания ще срещнат своя градски съперник - "Реал" Мадрид. Мача може да гледате пряко по bTV Action на 12 януари от 19:30 ч.