на живо

Жозе Моуриньо и пералнята, която го прекъсва (ВИДЕО)

Специалния скастри журналист по време на пресконференция

instagram.com

След почти година в пандемията от коронавирус вече свикнахме пресконференциите на треньорите преди футболен мач да са онлайн, а журналистите да задават въпроси, докато са вкъщи и седят на дивана.

Тази неформална обстановка понякога води до отпускане. Във футболния свят има един човек, който категорично мрази такива неща. И хич не се колебае да го заявява! Жозе Моуриньо си е извоювал правото да бъде институция! Все пак той спечели два пъти Шампионската лига - през 2004 г. с "Порто" и през 2010 г. с "Интер", и е шампион на Англия с "Челси" (2005 г., 2006 г., 2015 г.), на Италия с "Интер" (2009 и 2010 г.) и на Испания с "Реал" Мадрид (2012 г.).

Настоящият мениджър на "Тотнъм" трудно приема да бъде прекъсван по време на пресконференции. Особено пък от... перални!

Днес (16 декември) "шпорите" се изправят срещу "Ливърпул" в среща от Висшата лига, която трябва да определи едноличния лидер (и двата отбора имат по 25 точки) в първенството.

И докато Моуриньо разясняваше каква тактика ще използва, един от журналистите чакаше пералнята му да си свърши работата. В това на пръв поглед няма никакъв проблем. Стига машината да не издаваше пискливи звуци.

Снимка: Getty Images

Самият Жозе се поинтересува какво се случва в дома на представителя на медиите, а когато разбра, че става дума за пералня, отсече: "Спри я веднага!"