на живо

Жозе Моуриньо преговаря днес с Манчестър Юнайтед

Португалецът е без отбор от края на миналата година

Getty Images

Португалският старши треньор Жозе Моуриньо се среща днес с представители на Манчестър Юнайтед за финални преговори относно назначаването му като мениджър на тима, съобщи "Би Би Си". 

Снимка: Getty Images

Позицията е свободна, след като в понеделник Луис Ван Гаал беше уволнен, въпреки че два дни по-рано Манчестър Юнайтед спечели трофея от Купата на ФА, след победа над Кристъл Палас.

През този сезон "червените дяволи" останаха на пето място в класирането, а преди това преминаха груповата фаза на Шампионска лига, но това се оказа недостатъчно за шефовете на клуба. 
Снимка: Getty Images

53-годишният Жозе Моуриньо е един от най-успешните треньори в модерната история на футбола. За последно португалецът беше начело на Челси при повторния му период, като мениджър на "сините" от Лондон. 

В два престоя на "Стамфорд Бридж" Моуриньо спечели общо три титли от първенството. Той е носител на Шампионска лига с Порто през 2004 г. и с Интер през 2010 г. Моуриньо изведе и испанския гранд Реал (Мадрид) до титла през 2012 г.


Любопитен факт е, че Моуриньо е работил заедно с Ван Гаал в Барселона, когато холандецът беше начело на каталунците от 1997 г. до 2000 г.

При евентуалното назначаване на Моуриньо в Манчестър Юнайтед, интересно ще бъде съревнованието му с бившия старши треньор на Барселона Пеп Гуардиола, който от новия сезон поема градския съперник Манчестър Сити. 

Дали в крайна сметка "Специалния" ще приеме да бъде главния герой в "Театъра на мечтите" през новия сезон - предстои да видим. 

Снимка: Getty Images