на живо

Жребият определи - първото "Ел Класико" е на 3 декември

От следващия сезон 20-те отбора в Ла Лига ще се борят за изцяло нов трофей

www.laliga.es

Днес бе изтеглен жребият за предстоящия сезон 2016/17 на испанското първенство. Първото най-очаквано дерби в първенството, между "Барселона" и "Реал" (Мадрид), ще се играе на 3 декември, в 14-тия кръг. Второто "Ел Класико" бе определено за 33-тия кръг, през уикенда на 23 април 2017 г.

В първия кръг от първенството, настоящият шампион на Испания - "Барселона" ще бъде домакин на "Бетис", а вечният съперник на каталунците "Реал Мадрид", ще гостува на "Аноета“ на Реал Сосиедад.

Жребият определи първата среща на "Атлетико Мадрид" с "Барселона" да се проведе на 21 септември на "Камп Ноу" в 5-ия кръг на Ла Лига. Каталунците ще гостуват на „Висенте Калдерон“ в 24-ия кръг на първенството на 26 февруари.

Мадридското дерби ще се играе в 12-ия и 31-ия кръг, съответно на 20 ноември на "Висенте Калдерон" и на 9 април на "Сантиаго Бернабеу". 

Вечният каталунски сблъсък между отборите на "Еспаньол" и "Барселона" е определен за 16-тия и 35-тия кръг в Примера. Първият двубой е на 18 декември на "Камп Ноу", а вторият 30 април на "Корнея Ел Прат".

Снимка: Twitter

На официална церомония днес, президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас представи новия трофей на първенството, за който ще се борят 20-те отбора.