на живо

Жребият за Мондиал 2018 е днес

Селекционерът на нац.тим Ивайло Петев ще присъства на церемонията

Днес в Санкт Петербург ще бъде изтеглен жребия за квалификационните групи за Световното първенство по футбол през 2018г. в Русия. Церемонията ще бъде открита с приветствени слова от страна на президента на ФИФА Сеп Блатер и държавният глава на Русия Владимир Путин. Това е и първото излизане извън границите на Швейцария за Блатер. Интерес предизвиква и отказа на звездата на местния Зенит Хълк да вземе участие в тегленето на жребия, заради проблемите с расизма във футболбния шампионат на страната и неговите критични изказвания в тази насока.

На тегленето на жребия ще присъства и националният селекционер Ивайло Петев.

Нашите момчета са поставени в четвърта урна заедно със съставите на Турция, Словения, Израел, Ирландия, Норвегия, Фарьорските острови, Черна гора и Естония, които не могат да бъдат наши съперници.

След разглеждане на тимовете във всяка от урните изготвихме възможно най-трудната и най-благоприятната група за националите ни.

Като най-непреодолима за нашия състав се очертава група с отборите на: (като следваме реда на урните) Испания, Италия, Шотландия, България, Молдова и Казахстан. Сред тези отбори най-малки шансове бихме имали срещу колосите Испания и Италия, а също така би било интересно да се види дали ще успеем да преодолеем молдовците поне на национално ниво, след пораженията на клубно.

Желана от нас група, може би включва съставите на: Румъния, Исландия, Албания, България, Литва и Андора.

Жребият е с начален час 18:00 часа.