на живо

Зидан или Конте? Кой ще наследи Солскяер в "Манчестър Юнайтед"?

Кристиано Роналдо лобира за бившия си наставник в "Реал" Мадрид

Getty Images

Черните облаци над мениджъра на "Манчестър Юнайтед" Оле Гунар Солскяер се сгъстяват. Въпреки че ръководството на футболния гранд все още гласува доверие на своя наставник, шушуканията, че скоро ще бъде сменен, стават все по-категорични. 

Причината е слабото представяне на "червените дяволи" от началото на сезона. Те допуснаха загуба от "Йънг Бойс" в Шампионската лига, а в първенството са на незавидната шеста позиция. 

Във футболните среди вече се спрягат имената на наследниците на Солскяер за поста, който той зае през 2018 г. Като най-сериозни кандидати се очертават Зинедин Зидан и Антонио Конте. 

Снимка: Getty Images

Според слуховете най-голям привърженик на идеята френският специалист да застане начело на "Манчестър Юнайтед" е завърналият се в тима Кристиано Роналдо. Именно португалецът лобира за неговото назначение. Двамата си сътрудничиха в периода 2016-2018 в "Реал" Мадрид и успяха да спечелят 3 пъти Шампионската лига. 

Зидан е без работа от началото на сезона, след като завърши своя втори период начело на "Реал" Мадрид. Според слуховете, той е отказал покана от новите собственици на "Нюкасъл" преди дни.

Снимка: Reuters

Антонио Конте също е без отбор. За последно той води "Интер" до началото на настоящия сезон. Италианецът като че ли е вечната опция за треньор на "Манчестър Юнайтед". Неговото име фигурира винаги в списъка на потенциалните мениджъри, когато се заговори за смяна начело на тима.