на живо

Зидан е под карантина. Може да пропусне полуфинала за Суперкупата на Испания

Треньорът на "Реал" Мадрид вероятно няма да води тима в следващия шампионатен мач

Треньорът на "Реал" Мадрид Зинедин Зидан се е самоизолирал, след като негов близък дал положителна проба за коронавирус, съобщава авторитетният вестник "Марка".

Французинът вече има отрицателен антигенен тест, но очаква резултатите от PCR. Дори и всичко да е наред, Зидан вероятно няма да изведе "Лос Меренгес" в шампионатния мач срещу "Осасуна" в събота заради правилника на Ла Лига.

Още по-притеснително е, че може да се наложи да гледа полуфинала в турнира за Суперкупата на Испания от дома си. На 14 януари "Реал" се изправя срещу "Атлетик" Билбао, а мача може да гледате пряко по bTV Action от 22:00 ч. 

При негативен тест, ще е нужно специалистът да даде още един със същия резултат три дни по-късно. Всички зависи и от това кога е бил най-скорошният му контакт със заразения.

Ако Зидан не получи разрешение, временно функциите му ще изпълнява неговият асистент - Давид Бетони. Именно той ръководеше днешната тренировка на тима в отсъствието на Зизу.

Отборът на "Реал" отпътува за Памплона още днес заради лошото време в Испания. Сняг, леден дъжд, силен вятър и рекордно ниски температури сковаха части от страната, включително столицата Мадрид.

Двубоят с "Осасуна" може и да не се проведе в 22:00 ч. българско време в събота (9 януари), а да бъде отложен за 14:00 ч. на следващия ден.

За втори път в историята на Суперкупата на Испания, съдбата на трофея ще се разиграе в турнир, а не в мачове между шампиона и носителя на Купата на краля за изминалия сезон. 

Един срещу друг ще се изправят двата тима, които ще играят на финал за Купата (мачът е предвиден за 4 април 2021 г.) и първия и втория в класирането. Така се оформят двете полуфинални двойки: "Реал" Сосиедат срещу "Барселона" и "Реал" Мадрид срещу "Атлетик" Билбао.

Полуфиналите може да гледате пряко на 13 и 14 януари от 22:00 ч., а финалът е на 17 януари от 21:30 ч. по bTV Action.