на живо

Зидан: Рамос винаги е на точното място

Треньорът на „Реал” се нареди до Гуардиола, Анчелоти, Симеоне и Енрике

"Знаехме, че ще бъде трудно, но в нито един момент не се предадохме", отчете треньорът на "Реал" Мадрид Зинедин зидан след драматичната победа с 3:2 над "Севиля" във финала за Суперкупата на Европа. Французинът се превърна в едва петия човек, вдигал трофея и като футболист, и като наставник. Останалите имена в краткия, но много престижен списък са Хосеп Гуардиола, Карло Анчелоти, Диего Симеоне и Луис Енрике.

"Трябва да поздравя съперника за отличната игра. За да се превърне един мач в спектакъл, са необходими усилията и на двата отбора. Серхио Рамос е наш капитан и изключително важна фигура. Винаги се озозава на точното място, за да ни донесе поредния триумф. Не съм му давал специални указания, просто той непрекъснато се развива", коментира Зизу.

Според бившия халф голямата сила на "Реал" се крие в колектива. "Отсъстваха няколко ключови футболисти, но това не се усети. Разполагаме с млади играчи на топ ниво. Асенсио остава при нас, доволен съм от представянето му. Не се притеснявам дори и да не успеем да привлечем нови попълнения".

"Това е невероятно! Когато искаш да постигнеш нещо, трябва да се бориш до самия край, до последната секунда – обяви самият Рамос, който изравни за 2:2 в добавеното време. - Предстои ни оспорвана битка с "Барселона" и "Атлетико" за титлата в Испания. За целта ще трябва да свършим още много работа".

Треньорът на "Севиля" Хорхе Сампаоли пропусна шанса си да стартира с трофей, но въпреки това похвали тима си. "Изпитвам гордост. Играхме силно срещу най-добрия клуб в Европа. Създадохме доста положения и съм оптимист за новия сезон".