на живо

Зидан само чака да уволнят Моуриньо

Френският специалист обмисля да поеме "Манчестър Юнайтед"

Getty Images

Зинедин Зидан следи отблизо английското първенство и очаква скоро да получи оферта от... "Манчестър Юнайтед". Това разкрива "Дейли Мейл", позовавайки се на близки приятели на французина.

Зидан изведе "Реал" Мадрид до 3 последователни титли в Шампионската лига, а след това изненадващо обяви, че напуска поста при "белите" преди началото на настоящия сезон. От тогава той е без работа.

В "Юнайтед" пък се говори за огромен разрива в отношенията между ръководството и мениджъра Жозе Моуриньо. Специалния недоволства от недостатъчното входящи трансфери, а след загубата на тима от "Брайтън" се заговори още по-усилено за смяна начело на "червените дяволи".

След мача от ръководството обявиха, че застават плътно зад Моуриньо, но в понеделник (27 август) предстои ново изпитание за тима и мениджъра - мач срещу "Тотнъм".

Зидан се надява на провал в сблъсъка, който сериозно ще разклати позициите на португалеца, твърдят от британското издание. 

Бившият треньор на "Реал" бе спряган за наследник на Дидие Дешан начело на френския национален отбор при провал на тима на световното първенство в Русия. "Петлите" обаче спечелиха титлата.