на живо

Зинедин Зидан се раздели с "Реал" Мадрид

Клубът е уважил решението на французина да си тръгне от "Бернабеу"

Reuters

Зинедин Зидан вече не е треньор на "Реал" Мадрид, съобщиха официално от клуба. Те потвърдиха информациите, че французинът е решил да напусне "Бернабеу".

"Време е да уважим неговото решение и да отдадем заслуженото на неговия професионализъм, всеотдайност и страст през всичките тези години", написаха от клуба.

"Зидан е един от онези митове на "Реал" и неговата легенда като треньор и футболист ще остане завинаги. Той знае, че е в сърцето на "Реал" Мадрид и "Реал" Мадрид винаги ще бъде неговия дом", добавиха от клуба.

Снимка: Reuters

Зинедин Зидан се завърна на "Бернабеу" през 2019 г. Миналия сезон спечели Ла Лига и Суперкупата на Испания.

При първия си престой на скамейката на "Реал" той спечели 9 трофея. Води тима в 149 мача от 4 януари 2016 до 31 май 2018 г., а това прави по едно отличие на всеки 16,5 срещи. Французинът помогна на своя тим да спечели 3 поредни пъти Шампионската лига (той има и един трофей с "белите" като футболист). През 2017 г. стана шампион на Испания и спечели Суперкупата на страната. Успя да вдигне 2 пъти Суперкупата на Европа и 2 пъти да ликува след финалния мач на световното клубно първенство.

Снимка: Getty Images

Все още не е ясно кой ще наследи Зидан начело на "белите". За фаворити са спрягани Раул и Антонио Конте, тъй като Масимилиано Алегри вече се е разбрал с "Ювентус".