на живо

Златан доказа, че е "Ферари", а другите - "Фиат" (ВИДЕО)

Шведът отбеляза хеттрик в дербито на Лос Анджелис

Reuters

Дни, след като уверено и в своя неподражаем стил заяви, че е "Ферари", а всички други по терените в САЩ оприличи с "Фиат", Златан Ибрахимович предостави и най-доброто доказателство. 

Шведът вкара хеттрик по време на победата на неговия "Лос Анджелис Галакси" в градското дерби срещу "Лос Анджелис". Така Ибра и компания записаха успех с 3:2 пред 27 000 зрители. 

Противниците на тима на Златан откриха резултата в 4-ата минута от дузпа, последна изравняване и пълен обрат за 2:1 благодарение на шведа с босненски корени. В 70-ата минута той оформи своя хеттрик, а "Лос Анджелис" вкараха последното попадение в срещата в продължението на редовното време.

Преди дни Ибрахимович, който от 2018 г., е част от тима на "Галакси", изрази разочарованието си от нивото в американското първенство.

"Ако трябва да съм честен, тук нивото на футбола не е като в Европа. Свикнал съм да играя с футболисти, които са на моето ниво или близо до него. Това улеснява разбирателството на терена и взаимодействията. Тук съм като "Ферари" сред "Фиат"-и. Имах същия проблем и в националния отбор на Швеция, но там разликата не беше толкова голяма. Тогава си казах, че трябва да го приема и да разбера, че понякога няма да получа добър пас или пък ще ми подадат със закъснение. На мен ми се иска всички да достигнат моето ниво", заяви Златан.

В богатата си колекция 37-годишният нападател има шампионски титли от първенствата на Холандия, Италия, Испания и Франция.