на живо

Златан и Станкович: Прегръдка след зрелището (ВИДЕО)

Нападателят на "Милан" не пропуска да поздрави треньора на "Цървена звезда"

Футболът е повече от един мач. Той възпитава, създава дисциплина, свързва приятели. Без значение дали става дума за малчуганите, които ритат на улицата, или за световни звезди от ранга на нападателя на "Милан" Златан Ибрахимович и треньора на "Цървена звезда" Деян Станкович. 

Двамата са врагове по време на онези съдбовни 90 минути, но извън тях не се свенят да покажат уважение един към друг. 

"Милан" и сръбският гранд изиграха два изключително напрегнати мача от 1/16-финалите на Лига Европа. Общият резултат 3:3 прати "росонерите" в следващия етап на надпреварата. Самият Златан игра само 45 минути в сблъсъците. 

След реванша в Милано обаче Станкович се изказа ласкаво за него. "Той дори ми е по-скоро брат, отколкото приятел", заяви треньорът на "Звездашите". 

И явно Ибра го е чул, защото по време на интервюто не пропусна да го прегърне силно.

Златан и Станкович бяха съотборници в "Интер" по време на футболната кариера на настоящия треньор на "Звезда". В периода 2006-2009 г. двамата помогнаха на тима да стане 3 пъти шампион на Италия и 2 пъти да спечели Суперкупата на страната.

Станкович сложи край на кариерата си на футболист през 2013 г., а 7 години по-късно дебютира като треньор начело на тима от Белград, с който през миналия сезон стана шампион на страната.