на живо

Златан Ибрахимович отива в "Наполи"?

Агентът на играча признава, че той изпитва големи симпатии към италианския клуб

Getty Images/Guliver Photos

Звездата на "Манчестър Юнайтед" - Златан Ибрахимович, може да напусне клуба през лятото, за да премине в "Наполи". Това обяви агентът на футболиста Мино Райола пред радио "CRC".

"Ибрахимович винаги е харесвал Наполи. Той има неаполитанската страст. Той е израснал в семейство с неаполитански ценности, а също така и с мен. Той знае какво означава неаполитанската любов и каква страст носи тя в себе си", обясни Райола.

Ибрахимович премина на "Олд Трафорд" през лятото на 2016 г., след като договорът му с френския шампион "Пари Сен Жермен" изтече. От началото на сезона 35-годишният швед има 19 попадения за "червените дяволи".

Договорът на нападателя с "Манчестър Юнайтед" изтича през лятото на 2017 г. Очаква се тогава конкуренцията за титулярно място на неговия пост да се засили. Медиите във Франция съобщават, че английският гранд е много близо до осъществяването на сделка за Антоан Гризман от "Атлетико" Мадрид.

Този трансфер може да прати Ибрахимович в Италия. Дестинацията не е непозната за шведа, който е петкратен шампион на страната (2005, 2006, 2007, 2008, 2009). От 2004 до 2006 г. той игра в "Ювентус", след което премина в "Интер", а от 2010 до 2012 г. се подвизаваше в "Милан".

"Никога не знаеш какво може да се случи с Ибрахимович по време на трансферен период", завърши многозначително агентът на играча.