на живо

Златан Ибрахимович стана герой за "Манчестър Юнайтед" в Лига Европа (ВИДЕО)

Шведът вкара единственото попадение за "червените дяволи" срещу "Заря" Луганск

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" победи с минималното 1:0 "Заря" Луганск и спечели първите си точки в груповата фаза на турнира Лига Европа. В герой за "червените дяволи" се превърна Златан Ибрахимович, който реализира единственото попадение в срещата.

За разлика от загубата срещу "Фейенорд" в миналия кръг, този път Жозе Моуриньо заложи на титулярите си.

През първото полувреме липсваха сериозни опасности и то завърши без точен удар и в двете врати. "Юнайтед" обаче беше по-активният тим на терена и в 20-та минута удар на Рашфорд беше избит в напречната греда. Мата и Фелайни също имаха добри възможности.

В началото на второто полувреме гостите пропуснаха страхотни шансове да поведат. В 51-ата минута Любенович получи прекрасно центриране в наказателното поле, но не стреля точно. Серхио Ромеро показа добър рефлекс в 66-та минута, когато изби удар на Паулиньо.

В 69-та минута Фосу-Менса бе изведен отдясно и центрира към Рууни, който стреля неточно. Топката тупна и стигна до Златан Ибрахимович, който отблизо надскочи прекия си пазач и с глава отбеляза за 1:0. Голът е първи за шведа в турнира от 2001 г. насам, когато той носеше екипът на "Аякс".

С трите точки "червените дяволи" са на трета позиция в групата. В другата среща "Фенербахче" победи "Фейенорд" с 1:0.