на живо

Златан излезе на сцената на "Сан Ремо" и прати четирима в "Ливърпул"

Звездата на "Милан" се появи под звуците на "Утро е"

Reuters

Музикалният фестивал "Сан Ремо" се провежда от 1951 г. насам и е "родно място" на стотици хитове, които живеят десетилетия. Но никога това грандиозно събитие не е имало толкова сериозен, внушителен и уверен в своите способности водещ. 

Все пак говорим за нападателя на "Милан" Златан Ибрахимович!

Футболистът се присъедини към традиционния водещ и организатор Амадео Себастиани, известен като Амадеус, за да представи участниците. И набързо пренареди "тактиката" на фестивала. 

"За мен е чест да бъда тук. За вас също е голяма чест. По принцип се чувствам голям и силен. Тук съм малък. Все пак оставам по-голям и силен от вас, обаче", започна той.

Снимка: Reuters

След това се насочи към това да променя правилата.

"Изпълнителите трябва да са 22-ма. 11 срещу 11. Иначе не е правилно. Виждам, че сте 26. Трябва да продадем четирима. Чух, че в "Ливърпул" търсят нови. Ако не стане, отивате в градината да свършите някаква работа", нареди Златан.

Намигването му към мърсисайдци беше заради лошата форма на тима. "Ливърпул" спечели титлата в Англия през миналия сезон, а сега е на 6-то място в класирането.

Снимка: Reuters

Сцената също не се понрави на шведа. 

"Много е малка. Направена е за малки хора. Трябва да 105 на 68 метра, като теренът на "Сан Сиро". Не се притеснявайте, не се вълнувайте прекалено. Докато Златан е тук, няма да има проблеми. Моят фестивал ще продължи 90 минути и няколко минути продължения", каза още той.

Снимка: Reuters

А в края Ибрахимович беше категоричен: "Най-добрият на сцената бях аз. Не само тази вечер. Бях най-добрият за всички времена".

Иначе Златан излезе на сцената с позната мелодия, която се превръща в негова запазена марка. Песента е "Утро е" на босненската певица Нада Топчагич. С този ритъм той отпразнува и своя гол номер 501 в професионалния футбол преди няколко седмици.