на живо

Златан събира футболистите на "Юнайтед", за да им каже, че...ще им липсва

Шведът ще организира прощално парти за бившите си съотборници през юли

Getty Images

Златан Ибрахимович планира да покани своите вече бивши съотборници от "Манчестър Юнайтед" на парти за сбогуване в САЩ, където вече живее и играе.

Шведският нападател има една цел, която отлично се вписва в цялостния му имидж - да каже на футболистите на "червените дяволи", че... ще им липсва.

Златан прекара 2 сезона на "Олд Трафорд", като игра в 35 срещи, вкара 17 гола и успя да помогне на тима да спечели трофея в Лига Европа.

Снимка: Getty Images

Той обаче реши да продължи кариерата си отвъд Океана - в "ЛА Галакси". Договорът между Златан и американския тим бе подписан преди месец, в периода, в който повече от неговите тогавашни съотборници бяха заети покрай националните си отбори.

Ибрахимович планира празненството да се състои в края на юли месец, когато "Юнайтед" най-вероятно ще се събере за предсезонна подготовка. По първоначална информация от английските медии, около 50 човека ще получат покани. 

Шведът не само иска да заяви на бившите си съотборници, че ще им липсва, а и да им благодари, че са му помогнали по време на възстановяването му от контузията, която го извади от терените за 4 месеца. 

Златан вече започна да бележи за новия си тим. Още в първия си мач с фланелката на "ЛА Галакси", той вкара атрактивно попадение от центъра на терена.