на живо

Златан също плаче! Шведът емоционален при завръщането си в националния тим

Нападателят разказа, че синът му е бил разстроен заради отказването му през 2016 г.

Reuters

Всички футболни фенове знаят, че Златан Ибрахимович не е обикновен човек. Той е супергерой, притежава сили, които никой друг не може да владее, и общо взето е един Чък Норис не само на терена, но и извън него.

Поне такъв имидж гради шведът и му се получава добре!

Но и той има своите емоционални моменти. Като по време на последната пресконференция с националния тим. 

Ибра обяви, че ще се завърне начело на нападението на Швеция, след като през 2016 г. уж изигра последния си мач с жълто-синята фланелка. Именно този момент на отказване е бил много тежък не за футболиста, не за селекционера, а за по-малкия син на Златан - Винсент (13 години).

"Беше трудно, когато се отказах. Той се разплака, защото не искаше да напускам отново. Но сега, за щастие, всичко е наред. Тук съм и мога да прекарам повече време с него благодарение на националния отбор", каза 39-годишният Златан на пресконференцията. 

Този момент го разчувства и той избърса няколко сълзи, преди да продължи да говори в типичния си стил.

Снимка: Reuters

Нападателят на "Милан" продължава да държи рекорда за най-много голове за националния тим на Швеция - 62 попадения, вкарани в 116 срещи. Той не е играл за отбора от европейското първенство през 2016 г.

Сега пред Ибрахимович и Швеция предстоят 3 срещи от квалификациите за световното първенство през 2022 г. - срещу Грузия (25 март), Косово (28 март) и Естония (31 март).

Снимка: Reuters