на живо

Златан: В Ню Йорк си имат Статуята на свободата, в Швеция - мен

Футболистът на "Манчестър Юнайтед" провери как върви изработката на неговия монумент

Getty Images

Златан Ибрахимович е като Статуята на свободата за Швеция! Това заяви в типичния си стил футболистът на "Манчестър Юнайтед", след като инспектира как върви работата по високия 2,7 м монумент с неговия лик, който трябва да бъде поставен пред "Френдс Арена" в Стокхолм.

"Когато отиваш в Ню Йорк, виждаш Статуята на свободата, когато идваш в Швеция - статуята на Златан", написа нападателят до снимка с работен вариант на проекта.

 

When you come to New York you have the Statue of Liberty, when you come to Sweden you have the Statue of Zlatan #comingsoon

Снимка, публикувана от IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) на

Футболистът на "червените дяволи" е доволен от статуята до момента. Идеята за издигането ѝ дойде преди месец, когато Ибра беше отличен за 11-ти път в своята кариера с приза Футболист на Швеция. Тогава той беше лаконичен и коментира издигането на негов паметник приживе с думите "На кого, ако не на мен?"

Ибрахимович е със статут на суперзвезда в родината си. Той е начело на голмайсторската ранглиста на националния отбор със 62 гола в 114 мача.

През настоящия сезон нападателят премина в английския гранд "Манчестър Юнайтед" като свободен агент. Преди това шведът се подвизаваше в "Пари Сен Жермен", с който стана четирикратен шампион на Франция.