на живо

Златко Янков: Унгарците са много ниско ниво, но ние бяхме слаби (ВИДЕО)

Бронзовият медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. с критичен коментар за представителния ни тим

Златко Янков: Унгарците са много ниско ниво, но ние бяхме слаби (ВИДЕО)

Бронзовият медалист от световното първенство по футбол в САЩ Златко Янков бе изключително критичен към националния ни отбор след изпуснатия шанс срещу Унгария.

Според бившия футболист, липсата на качествени играчи е причината да не се класираме и за това европейско първенство.

"Отборът на Унгария е много слаб, както и нашият отбор играе много слабо. Не бяхме подготвени достатъчно за един мач, трябваше да направим всичко възможно, за да спечелим. Ако бяхме предишният отбор, Унгария щеше да загуби с 2-3 на нула."

"Няма ли ги футболистите, който и треньор да застане, ще има много проблеми. Унгария за мен е много ниско ниво, много слабо играха и ние с нищо не ги затруднихме. Но не искам да критикувам, предстои важен мач. Една победа ще ни е много нужна и трябва да я постигнем. Не само срещу Финландия, но и срещу Уелс, който също е преодолим отбор", каза още той.

Тази вечер "лъвовете" ще играят срещу Финландия в Хелзинки в опит да постигнат първи успех в Лигата на нациите през тази кампания. България няма победа при гостуване в продължение на повече от 2 години. В първите си 2 мача в Лигата на нациите тимът ни записа 1 точка, допускайки голове в заключителните минути.