на живо

Златната резерва Стивън Петков носи нов успех на "Ботев"

"Канарчетата" спечелиха с 2:1 гостуването си на "Пирин"

"Ботев" Пловдив се завърна на четвърто място в генералното класиране на Първа лига, след като победи с 2:1 "Пирин" Благоевград като гост. "Канарчетата" са с 24 точки и една зад "Левски", който играе срещу "Лудогорец" в неделя. "Черно море" пък е с три точки зад "Ботев" след мача си от 14-ия кръг.

Във втори пореден мач в герой за "жълто-черните" се превърна Стивън Петков, който вкара победното попадение срещу "орлетата". Именно юношата на "Левски" донесе успеха на "канарчетата" с 4:3 срещу "Царско село" за Купата на България преди три дни.

"Пирин" поведе още в 7-ата минута, когато Аймен Суда центрира в наказателното поле и Станислав Костов засече топката във вратата на гостите, които обаче изравниха не след дълго.

Само 15 минути по-късно "Ботев" получи възможност да изпълни пряк свободен удар. Дуде Ндонгала пусна топката покрай стената към Тодор Неделев, който изравни с точен диагонален шут по трева към далечната греда.

До края на полувремето двата отбора си размениха по едно опасно положение, но до повече голове не се стигна.

"Ботев" създаде по-опасните положения през второто полувреме. В 57-ата минута Благой Макенджиев отрази опасен удар на Ндонгала, а в 74-ата Стивън Петков се разписа за 2:1. 

Резервата на "канарчетата" вкара петия си гол в шампионата, след като получи топката от Лъчезар Балтанов и беше точен с глава. При това положение обаче останаха съмнения за засада.

"Пирин" не успя да изравни резултата и остана на 11-о място в класирането с актив от 13 точки.