на живо

Злато и за Кирил Милов в Будапеща

Втора европейска титла за българската борба

БФ Борба, Start-Photo.bg

Втора титла за България от европейското първенство по борба класически стил в Будапеща (Унгария)! Кирил Милов спечели златото в кат. до 97 кг, след като победи с 4:1 Арви Саволайнен (Финландия) във финала.

Така Милов стъпи на европейския връх за първи път в кариерата си. Той има сребро от турнира на Стария континент в Букурещ (Румъния) през 2019 г.

Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

Днес Милов се наложи със страхотен обрат. Саволайнен поведе минимално 1:50 минути след началото на схватката. През втората част обаче Милов започна с избутване на финландеца извън очертанията, с което изравни.

Две минути преди края съдиите дадоха точка на родния национал и поставиха съперника му в партер. Милов успя да го пренесе веднъж, за да направи резултата 4:1.

До края 25-годишният ни борец показа отлична защита и взе своето.

Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

Будапеща се затвърди като успешно място за родния национал, който именно там взе сребро на световното първенство през 2018 г. в дебюта си при мъжете.

Златото на Милов е второ за България от еврошампионата в унгарската столица. Преди него Тайбе Юсеин беше безапелационна при до 62-килограмовите, като не даде нито една точка на своите съпернички по пътя към триумфа.