на живо

Злато за Антоанета Костадинова и отбора по спортна стрелба на Световната купа

Българката завърши четвърта в квалификациите, но бе над всички на финала

Антоанета Костадинова спечели златен медал на 10 м пистолет, а националният ни отбор, воден от легендата Мария Гроздева, стана шампион на Световната купа по спортна стрелба в Осиек (Хърватия).

Костадинова завърши четвърта в квалификациите с 579 точки, но бе над всички във финала с 240 точки, след като изпревари с 2.5 Карина Вимер (Германия) в последната елиминационна стрелба. Трета се нареди украинката Юлия Коростилова с 216 точки. Мирослава Минчева се класира 18-а в дисциплината с 571 точки в пресявките.

На 10 метра пистолет при мъжете Кирил Киров завърши 21-и с 576 точки в квалификациите, Самуил Донков е 39-и с 572 точки, а Калоян Стаменов е 52-и с 567 точки.

Антон Ризов се нареди 61-и на 10 метра пушка с 618.6 точки в квалификациите. В същата дисциплина при жените Таня Ризова е 44-а с 622.1 точки.

Впоследствие България, в състав Мария Гроздева, Антоанета Костадинова и Мирослава Минчева, не остави шанс на конкуренцията и триумфира със златото в отборното класиране. Това е второ отличие през този месец за нашия тим, който спечели и сребърен медал на европейското първенство, което също се проведе в Осиек, Хърватия.

Утре Световната купа продължава с микс дисциплината на 10 м пистолет, където България ще бъде предстаявена от двойките Мария Гроздева- Самуил Донков и Антоанета Костадинова - Кирил Киров.