на живо

„Манчестър Сити” и Гуардиола нямат спирка, Агуеро се завърна с два гола

Серхио Агуеро с 6 гола от първите 6 кръга в Англия

Getty Images

Отборът на „Манчестър Сити” победи „Суонзи” с 1:3 при визитата си в Уелс, а нападателят на гостите Серхио Агуеро се завърна от изтърпяното си наказание с нови две попадения. За домакините точен бе Фернандо Йоренте в 13-та минута, а Рахим Стърлинг отбеляза за „Сити” в 77-та минута, оформяйки крайния резултат.

Снимка: Getty Images
Двубоят на „Либерти Стейдиъм” започна равностойно като още в 4-ата минута Лирой Фер имаше страхотен шанс да открие резултата за уелсците, но Клаудио Браво се изяви отлично.

Отговорът на гостите от Манчестър не закъсня и в 9-ата минута Серхио Агуеро се освободи прекрасно от защитниците на „Суонзи”, и с прецизен удар мушна топката през краката на вратаря Лукаш Фабиански за 0:1.

„Лебедите” не се стъписаха от ранния гол и само четири минути по-късно Фернандо Йоренте се възползва от неразбирателство в защитата на „гражданите” и върна равенството в срещата.

Докрая на първата част темпото на игра спадна, като единствената по-интересна ситуация се откри пред Серхио Агуеро в 30-та минута, но аржентинецът изпрати топката над напречната греда.

Втората част стартира по идентичен начин. В 55-ата минута Гюлфи Сигурдсон бе изведен на добра стрелкова позиция в наказателното поле на съперника, но ударът му се оказа неточен.

В 65-ата минута падна и вторият гол в мача. Полузащитникът на „Манчестър Сити” Кевин Де Бройне напредна с топката в наказателното поле на домакините, но бе ударен с лакът в лицето от Майк Ван Ден Хорн и съдията Нийл Суорбрик показа бялата точка. Щатният изпълнител на дузпи Агуеро направи резултата 1:2 с хладнокръвно изпълнена дузпа тип „паненка”. 

Снимка: Getty Images
В 77-та минута Рахим Стърлинг оформи крайното 1:3 след като получи топката от Кевин Де Бройне в средата на терена, напредна самостоятелно и с хубав изстрел по земя покоси надеждите на домакините.

Минути по-късно Де Бройне бе заменен от Хесус Навас и напусна терена принудително, но още не е ясно колко сериозна е контузията на белгиеца.

Така отборът на Хосеп Гуардиола остава с пълен актив от точки след изиграването на днешния 6-и кръг от Висшата Лига. За „гражданите” следва визита на „Тотнъм”, който днес спечели като гост на „Мидълзбро” с 1:2.