на живо

Зрелищно 2:2 и два червени картона на ЦСКА - "Левски"

"Червени" и "сини" си размениха по едно полувреме в полза на "Лудогорец"

ЦСКА и "Левски" завършиха 2:2 в едно от най-интригуващите дербита през последните години. "Червените" поведоха с 2:0 още в първите минути и бяха пълни господари на терена до почивката. През второто полувреме обаче "сините" възкръснаха и изравниха, като дори можеха да стигнат до пълен обрат. Мачът бе гарниран и от два червени картона. 

"Червените" започнаха вихрено и още в 9-ата минута вече имаха аванс от два гола. Най-напред вратарят на "Левски" Божидар Митрев фаулира Фернандо Каранга в наказателното поле, а бризилецът хладнокръвно превърна дузпата в гол. Още в следващата атака Рафаел Енрике проби отляво, финтира двама защитници и стреля в близкия. Топката се отклони в дясната греда и влезе в мрежата за втори път.

До края на първото полувреме "сините" изглеждаха в шок и не успяха да отправят нито един удар - нито във вратата, нито извън нея. За сметка на това Каранга пропусна да направи резултата класически. В 39-ата минута голмайсторът излезе сам срещу Митрев след поредната груба грешка в защитата на съперника, но някак не съумя да уцели вратата.

След почивката ролите на терена напълно се размениха. "Левски" намали при първата си сериозна атака - десният бек Милош Цветкович центрира и левият - Иван Горанов, се разписа с глава. Окрилени от попадението, "сините" се вдигнаха на щурм и след час игра стигнаха до равенство. Серджиу Буш проби отляво и върна към Паулиньо, който без проблем преодоля Витаутас Черняускас за втори път.

В последните минути напрежението се покачи. Жеферсон и Буш получиха директни червени картони. Бразилският защитник на ЦСКА изрита румънския нападател на "Левски", който от своя страна го блъсна и събори на земята. 

В крайна сметка "Левски" прекъсна серията си от четири поредни загуби в шампионата, докато ЦСКА вероятно ще се сбогува окончателно с шансовете си за титлата. По-късно тази вечер "Лудогорец" гостува на "Берое" и може да се откъсне на 8 точки.