на живо

„Тотнъм” представи зашеметяващия дизайн на новия си стадион (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Ресторант, винен бар и стъклен тунел сред екстрите на съоръжението

Ръководството на лондонския „Тотнъм” показа снимки и специално видео от проекта за новия стадион на клуба. Строящото се в момента бижу на „шпорите” ще бъде едно от най-луксозните спортни съоръжения в света.

За „белите” предстои емоционална раздяла с „Уайт Харт Лейн” и типичния английски стил, в който е изграден той. Новият им стадион ще струва внушителните 750 млн. паунда. Инвестицията обаче изглежда оправдана, тъй като конструкцията е повече от впечатляваща.

Капацитетът на новата гордост на Северен Лондон ще бъде 61 хил. седящи места. С тях тя ще се превърне в най-голямото клубно футболно съоръжение в Лондон, изпреварвайки „Емиратс Стейдиъм” с по-малко от 600 седалки. Проектът ще бъде изграден по модела на новия „Сан Мамес” в Билбао. Това означава, че „Тотнъм” ще продължи да играе домакинските си мачове на „Уайт Харт Лейн” до очакваното откриване на новия стадион в началото на сезон 2018/19 г. Той ще бъде буквално залепен за построения през далечната 1898 г. първи и единствен до сега дом на „шпорите”. За целта част от трибуните на старото съоръжение бяха съборени още през миналото лято.

Част от предимствата му ще бъдат специален терен, който ще може да бъде демонтиран, както и най-голямата странична трибуна за домакински фенове в Англия. Нейният капацитет ще бъде 17 хил. места. Тя е вдъхновена от Жълтата стена на „Сигнал Идуна Парк” в Дортмунд.

Най-впечатляващата екстра обаче със сигурност е тунелът, от който играчите ще излизат на терена преди началото на двубоите. Той ще бъде изцяло стъклен. По този начин феновете ще имат възможността да се чувстват още по-близо до любимците си. Най-големите щастливци от тях ще могат да наблюдават тази гледка от специално изграден бар в непосредствена близост. Храната в него ще бъде приготвяна в пекарна, която се намира вътре в самия стадион. Заведението ще осигурява гледка от първите редове, както и специални затоплящи се седалки. Цената за сезонен билет за тези места ще започва от 30 хил. паунда и ще върви в пакет за двама души.

Новият дом на „шпорите” ще разполага и със собствен ресторант, специален винен бар, клубен музей и още десетки екстри. Целта на строежа е всичко в него да впечатлява с лукс и класа.