на живо

Зверев прекърши Димитров на 1/8-финалите в Париж

Германецът спечели с 2:1 сета

Reuters

Григор Димитров не успя да се справи със световния номер 4 Александър Зверев. Германецът победи българина с 2:1 сета (7:6 (4), 6:7 (3), 6:3) в много оспорван мач от 1/8-финалите на Мастърса в Париж. Срещата продължи 2 часа и 45 минути.

Във втория сет 30-годишният българин спаси два мачбола, но в третия изпусна общо седем възможности за пробив срещу олимпийския шампион от Токио.

Снимка: Reuters

Димитров започна колебливо и трябваше да спасява три точки за пробив още във втория си сервис гейм. При 3:3 той даде нови два шанса за пробив на съперника си, а Зверев се възползва още от първата възможност и проби с минаващ удар. При 4:5 Григор все пак върна брейка, но в тайбрека допусна грешки, които позволиха на германеца да поведе.

Във втория сет и двамата печелеха подаванията си и не допускаха дори шансове за пробив. При 5:6 българинът трябваше да спасява два мачбола на свое подаване и се справи, а след това прати и втория сет в тайбрек. В него Димитров поведе с 5:0 и с лекота изравни резултата.

Снимка: Reuters

Димитров имаше предимство в началото на третия сет, но продължи да играе неубедително. Вместо да се възползва от точките си за пробив, той позволи на Зверев да го пробие. След това за олимпийския шампион не бе трудно да задържи преднината си и да се поздрави с крайния успех в мача.