на живо

"Звезда" компенсира пропусналите "Лудогорец" с осминафинал в Лига Европа

На мача бяха допуснати само деца до 14 години

Вместо мач с "Лудогорец" - осминафинал в Лига Европа. Това ще получат феновете на футболния "Цървена звезда" за компенсация. 

От сръбския клуб обявиха, че всички закупени билети за срещата от груповата фаза в края на ноември ще важат и за предстоящия мач на 17 март 2022 г. 

Снимка: Lap.bg

"Червено-белите" започнаха продажба на пропуски за мача с българския шампион, а след това от УЕФА им наложиха наказание от един мач без публика заради хвърлени предмети, наранили един от съдиите преди това. От клуба тогава успяха да получат разрешение на срещата по трибуните да присъстват само деца до 14 години, като на всеки 7 се падаше по един пълнолетен придружител. 

В крайна сметка "Цървена звезда" победи "Лудогорец" с 1:0, а впоследствие се класира директно за осминафиналите в турнира, завършвайки на първо място в групата. 

Всички фенове, побързали да се сдобият с билети за срещата с "орлите" и след това останали разочаровани, сега ще могат със същите пропуски да гледат среща от елиминациите на 17 март. 

Все още не е ясно кой ще е съперникът на "Звезда" за мача. На 25 февруари предстои жребий. Тогава ще бъдат ясни и продължаващите след плейофите между третите от Шампионска лига и вторите в Лига Европа. 

Снимка: Reuters

Сред потенциалните противници за мача са "Барселона", "Наполи", "Лацио", "Порто" и "Борусия" Дортмунд.