на живо

Звезда на "Сити" си викна проститутки, a после призова да си стоим вкъщи

На Острова заклеймиха поведението на Кайл Уокър

Един от най-скъпите защитници в света - Кайл Уокър, си навлече гнева на футболната общественост след разкрития, че е повикал две проститутки в дома си само няколко часа преди да призове хората да си останат вкъщи и да следват указанията на властите за борбата с разпространението на коронавируса.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

#StayHomeSaveLives

Публикация, споделена от Kyle Walker (@kylewalker2) на

Според източници на английския таблоид "Сън", защитникът на шампиона "Манчестър Сити" е повикал платените момичета за 3-часов сеанс, като е поканил и свой приятел. 

За услугите на 21-годишната Луис Макнамара и 24-годишна бразилка двамата платили 2200 паунда в брой.

Уокър опитал да скрие самоличността си и се представил като "Кай", но бил разкрит, а Макнамара дори успяла да го снима по бельо.

"Работя в агенция в Манчестър. Получих съобщение от моя шеф, че високопрофилен клиент търси нещо класно", разказва Макнамара, която следва криминология в Манчестър. "Взех си такси до адреса и шофьорът ме остави пред апартамента. След това неговият приятел ме посрещна. В колата имаше и друго момиче".

Няколко часа след въпросното събитие Уокър призова феновете: "Останете вкъщи, мийте ръцете си, следвайте правилата и просто съхранете националната здравна система. Трудно е, но преди всичко трябва да помислим за здравето на другите и да пазим възрастните хора и членовете на семействата ни, които могат да се заразят".

Снощи десният бек на "гражданите" поднесе извиненията си в социалните мрежи.

"Искам публично да се извиня за избора, който направих миналата седмица. Разбирам, че ролята ми на футболист ми носи огромна отговорност и трябва да бъда пример. Искам да се извиня на моето семейство и приятели, на клуба и феновете заради това, че ги разочаровах", каза Уокър. "Действията ми са в директен контраст с това, което трябва да правя по време на изолацията".

От "Манчестър Сити" съобщиха, че са запознати със случая и ще задействат "вътрешна дисциплинарна процедура" спрямо Кайл Уокър.

bTV призовава: останете си вкъщи!