на живо

Звезди на "Тотнъм" нарушиха мерките срещу COVID-19

Очакват се сериозни наказания

Instagram

Четирима играчи от Висшата лига са нарушили мерките на британското правителство в борбата с коронавируса. Футболистите на "Тотнъм" - Ерик Ламела, Джовано Ло Селсо и Серхио Регилон, както и Мануел Лансини от "Уест Хем" не се съобразили с правилата и празнували заедно на Коледа.

На снимка, за която се твърди, че е публикувана от приятел на един от футболистите в "Инстаграм", четиримата са в компанията на 11 възрастни, две деца и бебе.

След последното затягане на мерките от 19 декември живеещите в Лондон, например, нямаха право празнуват Коледа с хора, с които не делят едно жилище.

Снимка: Instagram

От "Тотнъм" вече изразиха недоволството си от действията на своите футболисти и са "изключително разочаровани". Очаква се да последва наказание за провинилите се. "Правилата са ясни, няма изключения. Редовно уведомяваме играчите и служителите ни за последните протоколи и техните отговорности.", пишат "шпорите".

От "Уест Хем" също не са никак доволни от участието на Лансини в погазването на правилата.

Британските медии твърдят, че партито се е състояло в дома на Ло Селсо в Лондон.

Снимка: Instagram

Ламела, Ло Селсо и Лансини са съотборници в националния отбор на Аржентина, докато Регилон се присъедини към "Тотнъм" през лятото с трансфер от "Реал" Мадрид.

Феновете също са крайно недоволни от безотговорното поведение на футболистите и призовават за строги наказания.