на живо

Звездите на Купата на африканските нации

RING ще излъчи всички мачове от турнира

Купата на африканските нации започва тази вечер (21 юни) и ще продължи до 19 юли. Спортният канал на bTV Media Group - RING, ще излъчи всички мачове от турнира, а началото ще бъде дадено от 23 ч. с двубой между домакина Египет и Зимбабве.

Част от звездите на най-големите европейски отбори ще блестят с националните си фланелки по египетските терени. Преди началото на турнира ви представяме 10 играчи, които ще ползват успехите си на клубно ниво през последния сезон като вдъхновение за триумф в Купата на африканските нации.

Мохамед Салах - Египет, 27 години

Със сигурност най-сериозен интерес ще има към участието на Мохамед Салах. Египетският нападател се впуска с надпреварата след втори пореден много силен сезон в Англия и Шампионската лига. Той отбеляза 22 гола във Висшата лига, което му донесе "Златната обувка". С негова помощ "Ливърпул" се бори до последния момент за титлата в Премиър лийг и спечели Шампионската лига след триумф на финала в Мадрид срещу "Тотнъм".

Египет е носител на рекордните седем трофея от Купата на африканските нации, но страната не е триумфира от 2010 г. Допълнителен стимул за Салах и компания е, че надпреварата се провежда на тяхна земя.

Контузия му попречи да се разгърне при участието на "фараоните" на световното първенство в Русия миналото лято, но този път голмайсторът няма да има спирка пред противниковата врата.

Садио Мане - Сенегал, 27 години

Неуловим. Такъв беше Садио Мане с екипа на "Ливърпул" през последния сезон. Сенегалският нападател си подели "Златната обувка" за голмайстор номер 1 на Висшата лига със съотборника си Мохамед Салах и Пиер-Емерик Обамеянг от "Арсенал". Постоянното му присъствие в наказателното поле плаши всички противникови защитници. Експлозивен, непредвидим и със смъртоносен удар, победителят в Шампионската лига ще се възползва от всяка възможност, за да накара нацията да се гордее.

Никола Пепе - Кот д'Ивоар, 24 години

Никола Пепе има динамит в обувките си. Нападателят на френския "Лил" отбеляза 22 гола в Лига 1 и добави 11 асистенции през последната кампания, като вече е в полезрението на редица европейски грандове. Неговата мощ, прецизност и скорост са повече от внушителни.

Рияд Марез - Алжир, 28 години

Крилото, което спечели Висшата лига с "Манчестър Сити", ще бъде най-смъртоносното оръжие на Алжир в този турнир. Страната не е печелила надпреварата от 1990-а и ще разчита изцяло на енергията, креативността и борбеността на Марез.

Хаким Зиех - Мароко, 26 години

Хаким Зиех е част от открието на сезона в Шампионската лига - "Аякс". Интересът към него от европейските грандове е огромен и се очаква да бъде лидерът на Атласките лъвове по египетските терени. Атакуващият полузащитник е неуморим в атака и притежава всички необходими качества сам да преобърне развоя на всеки един мач.

Калиду Кулибали - Сенегал, 28 години


Футболистът на "Наполи" се доказа като един от най-железните защитници в Серия "А". Кулибали е трудно преодолим в директен двубой, силен във въздуха и физически здрав и е считан за най-добрия африкански бранител в момента.

Наби Кейта - Гвинея, 24 години

Полузащитникът на "Ливърпул" е голямата надежда на Гвинея. Той пропусна края на сезона във Висшата лига заради контузия в аддуктора, но се възстанови точно навреме за участие в Купата на африканските нации. Работната етика на Кейта, визията му за играта и прецизните пасове ще бъдат безценни за тима във всеки един мач от надпреварата.

Вахби Хазри - Тунис, 28 години


Нападателят Вахби Хазри бе най-мощното офанзивно оръжие на "Сент Етиен" през последния сезон, а Картагенските орли се надяват формата му да се пренесе и в националния отбор. Роденият в Корсика играч притежава бързи и мощни удари и е известен със своята самоотверженост на терена и заразителната жажда за победа.

Седрик Бакамбу - ДР Конго, 28 години


Преди време Седрик Бакамбу блестеше в Ла Лига с екипа на "Виляреал". Вече играе в китайския "Пекин Гуан", а далеч от медийното внимание, Бакамбу има всички шансове да покаже най-доброто от себе си в Египет. Роденият във Франция нападател ще бъде най-голямата заплаха на Леопардите пред противниковата врата.

Андре Онана - Камерун, 23 години


Последният стълб в защитата на Камерун е вратарят Андре Онана. Изключителните му рефлекси помогнаха на "Аякс" да стигне до полуфиналите в Шампионската лига, като по пътя холандският гранд изхвърли от надпреварата фаворитите "Реал" Мадрид и "Ювентус". Уменията му нямаше как да останат незабелязани, а европейските грандове вече се облизват за обещаващия вратар на Камерун.