на живо

Звездите на украинския футбол: Не на войната! (ВИДЕО)

Емоционален апел за спиране на руската офанзива

Звездите на украинския футбол: Не на войната! (ВИДЕО)

Емоционален апел против войната от украинския национален отбор по футбол! В призива за спиране на руската офанзива се включиха най-изявените, играещи в чужбина национали, сред които Олександър Зинченко от английския шампион "Манчестър Сити", друг представител на Висшата лига - крилото на "Уест Хем" Андрий Ярмоленко, звездата на италианския "Аталанта" Руслан Малиновски и таранът на португалския "Бенфика" Роман Яремчук.

"Обръщаме се към цялата футболна общност, към всички обединени от любовта към футбола. Към всеки фен, всеки един играч треньор или мениджър, към всеки, който разбира и обича футбола. Обръщаме се към вас да обясните на целия свят и да покажете на всеки един жител на планетата Земя, че при тази "специална операция" руски войски водят открита война срещу Украйна. Бомбардират жилищни райони с ракети и стрелят по цивилни."

"Апелираме към всички, които ни чуват, да се противопоставят на тази война. Нека да спрат разрухата и кръвопролитията. Обръщаме се към световната футболна общност да се противопостави на руската пропаганда. Да се покаже и каже истината за войната в Украйна по всички възможни начини. Благодарим на всички, които вече са го направили и на всички, които ще ни подкрепят. Не на войната! Слава на Украйна! Слава на героите!", казват украинските национали.

Селекцията на страната беше приятната изненада на Евро 2020, където стигна до четвъртфиналите, водена от легендата и носител на "Златната топка" за 2004 г. Андрий Шевченко.