на живо

80 000 евро удариха билетите за последния мач на Федерер

Много ще го запомнят най-вече като добър човек. Това е по-важно от трофеите, сигурен е треньорът на Маестрото

Getty Images

Роджър Федерер слиза от голямата сцена, а Laver Cup, който ще се играе другата седмица в Лондон, ще бъде последният професионален турнир в неговата кариера.

На демонстративния турнир легендарният швейцарец ще бъде част от отбора на Европа. Компания ще му правят Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри, Стефанос Циципас и Каспер Рууд, а капитан ще бъде Бьорн Борг. Техни съперници ще бъдат Тейлър Фриц, Феликс Оже-Алиасим, Диего Шварцман, Франсис Тиафо, Алекс де Минор и Джак Сок.

Снимка: Reuters

Билетите за тези мачове вече са продадени, а след като ФедЕкс обяви, че ще прекрати кариерата си, започна и препродажба на пропуските. Най-евтиният билет се предлага за 2400 евро, а билетите за по-добри позиции на трибуните са от 13 000 до 17 000 евро. Има и билети за места, които са точно до ложата на Маестрото от Базел и те достигат 80 000 евро.

"Много ще го запомнят най-вече като добър човек. Това е по-важно от завоюваните трофеи. Неговата доброта и поведение към останалите играчи е една от главните причина за взаимното уважение, което виждаме между тенисистите. Той говори с всеки един в съблекалнята. Няма значение за кого става въпрос. Той се интересува единствено от самия човек. Успехите му няма да бъдат забравени в скоро време, но човешкият аспект е още по-значим. Намирам за много позитивно обстоятелството, че Роджър никога няма да обърне гръб на тениса", коментира наставникът на един от най-титулуваните играчи в историята на тениса Северин Люти.