на живо

Сърджан Джокович празнува по балкански титлата в Мелбърн (ВИДЕО)

Бащата на Ноле показа завидни танцови умения

Сърджан Джокович не бе на трибуните на финала на Откритото първенство по тенис в Австралия, но това не го спря да отпразнува в типичния си балкански стил десетата титла в Мелбърн на своя син. Новак се справи със Стефанос Циципас с 6:3, 7:6 (4), 7:5 (5) в спора за трофея, което предизвика бурната радост на баща му.

Джокович-старши изгледа триумфа на наследника си по телевизията, на балкона на хотелската си стая, а след края на мача избухна под звуците на сръбска музика, като демонстрира и отлични танцови умения. Това стана ясно след видео, публикувано в социалните мрежи.

Името на Сърджан Джокович стана обект на сериозни дискусии в последните дни на австралийска земя. Той се забърка в пореден скандал, след като се щракна с фенове, подкрепящи Владимир Путин. На фотографията, един от запалянковците държи знаме с лика на руския държавен глава и носи тениска със символа Z - емблема в подкрепа за руската инвазия в Украйна.

Една година пък е страшно много време. В края на януари 2022-ра Сърджан Джокович даде ексклузивно интервю пред Димитър Тасев от ресторанта на сина си Новак в Нови Белград, а поводът бе ясен: бруталното отношение на австралийските власти с тенис легендата, който така и не беше допуснат до участие в Australian Open, поради липсата на ваксина срещу Coviv-19.

Тогава думите на бащата бяха гневни и остри, а цялото интервю може да гледате отново тук:

както и тук: