на живо

Беше най-красивата в тениса, а подозират, че е лесбийка

Габриела Сабатини е била гадже с Доналд Тръмп и Рики Мартин

През 80-те и 90-те години Габриела Сабатини беше секс символ в света на спорта. Момиче, което приковаваше вниманието на публиката не само с изявите на корта, но и с външния си вид.

Тя беше истинска звезда в ерата на Крис Евърт, Мартина Навратилова, а след това и Моника Селеш, Щефи Граф, Аранча Санчес.

Габи спечели 27 титли на ниво WTA, включително и тази от US Open през 1990 г.

На 26 години тя се оттегли от голямата сцена и се прехвърли на корта на бизнеса. Направи голям удар с няколко линии парфюми.

Днес живее между Буенос Айрес и Маями, но прекарва повече време във вилата си във Флорида. Печели пари и от социалните мрежи, защото в Instagram я следват над 100 000 души.

Красивата аржентинка така и не се омъжи, въпреки че имаше връзки с много мъже. В медиите дори се носят слухове, че е станала лесбийка.

През 1988 г. принц Албер от Монако насочва погледа си към нея, а година по-късно, през 1989 г., пленителната аржентинка се озовава в обятията на Доналд Тръмп. Бившият президент на САЩ беше по онова време известен бизнесмен. Връзката им продължи само няколко месеца.

През 1992 г. Сабатини е гадже на певеца Рики Мартин. Тя определя тези пет месеца като "най-лудата любов" в живота си. Световните медии писаха за нея още, че е била влюбена в актьора Мики Рурк, аржентинския телевизионен водещ Лео Монтеро, френския тенисист Анри Льоконт, американския певец Майкъл Болтън...

Тези бурни години и нещастна любов оказват влияние върху Габриела и нейния живот. Това може да са причините тя да остане необвързана и до днес. Дори публично заявява, че не иска повече да има нито гадже, нито съпруг.

Напоследък Сабатини е виждана многократно с различни момичета на публични места, а тя самата публикува такива снимки в профилите си в социалните мрежи. Засичана е на ваканции да се забавлява само в женска компания.

52-годишната бивша звезда на корта работи с няколко организации, подпомагайки деца и хора от бедни страни по света. Тя участва и в кампании за ЮНЕСКО, УНИЦЕФ и Спешъл Олимпикс.