на живо

Бивша №4 в тениса за баща си: Риташе ме, докато изпаднах в безсъзнание

Провикирана от скандала в Сърбия

Бившата №4 в света Йелена Докич коментира бруталната агресия на баща към дъщеря му на кортовете на "Цервена звезда", за която ви разказахме преди дни.

На кадрите се вижда как баща от китайски произход бие и тормози дъщеря си по време на тренировка и я рита, дори когато е паднала на земята. Случаят вече е в ръцете на сръбската прокуратура.

Докич, с години тормозена от баща си, даде интервю за австралийския канал Channel 9, в което говори за преживяното от нея в миналото.

"Беше отвратително да го видя и още повече, след като съм минала през това. Той ме риташе, докато изпаднах в безсъзнание седмица преди US Open, когато бях само на 16 години и това не бе единственият път. За съжаление това, което се случва зад затворените врати, е още по-лошо", споделя родената в Югославия бивша тенисистка, която на 11 емигрира със семейството си в Австралия.

„Чух, че бащата и треньорът на това 14-годишно момиче вече е удрял някого в друга тенис академия. И след това прави същото с дъщеря си. Чудя се: Защо се случва това? Той вече е изгонен от няколко клуба, но продължава да ходи на турнири, защото системата е пробита. При нормални условия този човек не би трябвало до се доближи до тенис корт", казва Йелена.

През 2017 г. от печат излиза автобиографията й Unbreakable, в която разкрива за издевателствата на нейния баща. "Пребиваше ме наистина лошо. На практика всичко започна от първия ми ден в тениса и продължи през цялата ми кариера. В един момент нещата излязоха извън контрол. Не става въпрос само за физическата болка, но и за емоционалното страдание, което ме нараняваше повече. Когато си на 11-12 години и чуваш всичките тези неща... Това бе по-трудно за мен".

Докич описва как баща й Дамир я плюел в лицето, скубел я и я ритал по пищялите.