на живо

Брутални заплахи към тенисистка: "Боклук, ако те намеря, ще ти отрежа ръцете и краката"

След загуба обиждат Данка Ковинич на сръбски, английски и испански

Черногорската тенисистка Данка Ковинич обяви в социалните мрежи, че е получила множество обиди и заплахи, след като загуби мача си срещу Клое Паке във втория кръг на турнира на ITF в Сарагоса.
 
Ковинич предупреди за нарастваща тенденция сред феновете да обиждат спортисти в социалните медии след поражение, най-вече защото залагат на тях - и ги държат отговорни за загубените пари. 
 
В мрежата обиждали Данка на сръбски, английски и испански.
 
„Избере на кой език ви харесва най-много. Това е реалността!" , написа 73-ата с света черногорка, показвайки как изглежда „интернет малтретирането“.
"Боклук мръсен", "Ако те намеря в Белград, ще ти отрежа ръцете и краката", са само част от съобщенията, които е получила тя.
 
Засега не е известно дали 28-годишната Ковинич е подала сигнал срещу агресорите.
Днес полуфинал в Сарагоса ще играе първата ни ракета Виктория Томова. Поставена под №2 в схемата българката се наложи над участваща с "уайлд кард" испанка Ирене Бурийо с 6:3, 6:4, а за място на финала ще спори с Лейре Ромеро Гормас (Исп).
 
Досега в надпреварата Томова се наложи над хърватката Ана Конюх с 6:4, 7:5 и премина през квалификантка Лусия Кортес Лорка.