на живо

Чичото на Надал: Джокович е най-добрият

Сериозно признание за Ноле

Новак Джокович получи сериозно признание от чичото на Рафаел Надал - Тони. Бившият треньор на Матадора посочи сърбина за най-добрия тенисист в света. Той стори това пред вестник El País, където сподели кои са трите ключови неща, отличаващи Ноле от останалите.

Тони Надал смята, че Джокович е най-завършеният играч в ATP тура и това му позволява да се адаптира към останалите съперници. Второто е, че той е яростен боец, който не се отказва до края. Последното нещо, което отличава Джокович, е неговата отдаденост, както и желанието му да усъвършенства играта си след 30-те години в кариерата на един тенисист, когато мнозина на неговата възраст вече са се изчерпали.

Несъмнено играта му е най-завършена, което му дава възможността да играе добре в защита и нападение. Той не се отказва до края, а също така притежава и невероятно спокойствие в моментите, в които напрежението е най-сериозно.

Притежава амбицията да става по-добър. Доказателство за това е неговият сервис, който се подобри в последно време. Това, което все още прави Новак, е невероятно. Трудно може да бъде победен, освен ако срещу него не играе Роджър Федеред. След като преди 15 години триумфира за първи път с титлата на Откритото първенство на Австралия, вече има на сметката си 10 трофея от Мелбърн. Нивото му на игра е впечатляващо и изумява всички в света на тениса“, подчерта Тони Надал.

Преди по-малко от седмица Джокович триумфира с титлата от най-авторитетната надпревара на австралийска почва и по този начин изравни именно Рафаел Надал по спечелени трофеи в турнирите от Големия шлем – 22. Така сърбинът оглави световната ранглистата.